آفرینش فناوری اطلاعات
نویسنده: همکلاسی - پنجشنبه ۱۳٩۱/٦/٩

سلام

تجربه خودم برای پخت ماهی شکم پر که شاید خیلی ها آموزش آن را در وبسایت و سایت های مختلف خوانده باشند اما موفق به طبخ خوب آن نشده اند را برای شما ارائه خواهم کرد .

مواد لازم :

ماهی کپور : 1 عدد حدود 800 گرم (سید خودم بود)

آب : 3 لیوان

پیاز : 1 عدد بزرگ

آبلیمو : 1 لیوان

--------

سبزی معطر : جعفری حدود 2 لیوان + مقداری تلخوان+ کمی نعنا (البته از شنبلیله و گشنیز هم استفاده می کنند)

پیاز : 1 عدد کوچک

سیر : 1 یا 2 حپه (من یک عدد استفاده کردم. اگر ماهی شما از نوع ماهیان جنوب است به علت بوی زیاد 2 عدد استفاده کنید )

رب انار : 1 قاشق غذا خوری پر

گردو : 4 عدد

تخم مرغ : یک عدد

آرد گندم : به مقدار لازم

نمک و - فلفل - زردچوبه - آبلیمو به اندازه کافی

کوجه : یک عدد برای تزئین

سیب زمین خلال شده برای تزئین ( البته ما در حین پخت ماهی به اون ها دستبرد زدیم و تقریبا چیزی از آن نماند !!!! سیب زمینی خلال شده  سرخ شده داخل آشپزخانه و داغش خیلی حال میده)

ریحان : مقداری برای تزئین

------

نحوه پخت :

ابتدا ماهی را کاملا تمیز کرده و در داخل یک ظرف به همراه 3 لیوان آب - 1 لیوان آبلیمو و یک عدد پیاز بزرگ ریز شده برای مدت حدود 4 ساعت در یخچال نگهداری می کنیم (اگر مقدار ابلیمو بیشتر شود مدت را باید کمتر کردو البته ممکن است ماهی خیلی ترش شود و بوی و طعم خود ماهی از بین برود که خوب نیست)

سپس ماهی را از یخچال بیرون آوردن و از محلول جدا و می گذاریم آب آن خوب گرفته شود و در نهایت با دسمال کاغذی آب روی آن را کاملا خشک می کنیم .

جعفری را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم که بوی خامی آن از بین برود و سپس پیاز را که بصورت ذره های مانند لپه خورد شده را نیز با سیر جدا سرخ می کنیم و زمانی که تغریبا زرد رنگ شد با جعفری  مخلوط کرده و یک قاشق رب را به همراه نمک - فلفل - گردو (با دست خرد شود) و یک قاشق سر خالی آبلیمو به آن اضافه کرده و کمی آن را تفت میدهیم . (البته من فلفل دلمه نداشتم که اگر موجود بود به اندازه یک قاشق غذا خوری از فلفل دلمه ریز شده مانند پیاز برای طعم بهتر و خوشرنگتر شدن محتوای داخل شکم استفاده می کردم. اگر از این حد بیشتر شود طعم غذا نرمال نخواهد شد)

حالا محتویات مذکور را با احتیاط داخل شکم ماهی قرار داده و با استفاده از نخ یا خلال دندان شکم ماهی را می دوزیم .

فر را حدود 20 دقیقه قبل با درجه 200 روشن کنید.

بهتر  است از ظروف کریستال درب دار برای قرار دادن در داخل فر استفاده کنید که طی مراحل پخت قابل مشاهده باشد . و درب آن باید به گونه ای باشد که آب ماهی کمتر بخیر شود . مانند زمانی که داخل ورق آلمینیوم کاملا می پوشانیم .

کف ظرفی را که برای قرار دادن در داخل فر آماده کردیم با آرد می پوشانیم . روی ماهی را که قبلا خشک شده را نمک می ریزیم و تخم مرغ را با زرد چوبه خوب هم می زنیم و بر روی ماهی می ریزیم و سپس بر روی آن آرد را می پاشیم تا کاملا پوشیده شود. به آرامی ماهی را برگردانده و داخل ظرف قرار می دهیم و طرف دیگر را به همین سبک آماده می کنیم .

حالا برای مدت حدود 20 دقیق ماهی را در داخل فر قرار می دهیم با ظرفی که درب آن بسته است . و بعد از این مدت حدود 5 دقیق درب را بر میداریم تا روی ماهی سرخ تر شده و آب آن تبخیر شود و حالت آبکی خود را از دست دهد . برای مثال نباید آرد و تخم مرغ روی ماهی شل باشد و بایدحالت ترد  و و خشک باشد .

در پایان بجای چشم ماهی که قبلا آن را در زمان پاک کردن خارج نموده اید یک عدد دانه انگور و یا چیزی شبیه آن تزئین کنید .

 

نویسندگان وبلاگ:
کدهای اضافی کاربر :